Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Egyre gyakrabban korlátozzák az ellenzéket – vagy amit annak képzelnek – az internet leállításával a demokráciahiányos országokban, akár gazdasági károk árán is. Ellenszer nemigen van.

Úgy gondoljuk, hogy azoknak az ételízesítőknek van helye a konyhában, amelyek magas zöldségtartalmúak, kellemes fűszerezésűek és nem tartalmaznak ízfokozókat. 17 országosan megvásárolható ételízesítőt vakteszteltünk, külön figyeltünk az összetevők minőségére is.

A mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban is egyre kevesebb munkavállaló a briteknél – a Brexit és a COVID-19 világjárvány hatására -, ugyanúgy, mint a gazdaság egyéb szegmenseiben. A húsiparban érdekeltek a fogvatartottakban látják a lehetőséget, hogy az egyre mélyülő munkaerőhiányt pótolni tudják.

Csütörtökön kezdődik a 92. Ünnepi Könyvhét, amely szeptember 5-ig a Vörösmarty tér mellett a Vigadó tér és a Duna-korzó területén várja az érdeklődőket Budapesten.

                                        MER_2910.NEF

                 A humorista szereti, ha magára csukhatja az ajtót

A Karinthy-gyűrűs humorista, a hazai stand-up comedy egyik legnagyobb képviselője gyerekkorában pap akart lenni, de jogásznak tanult, majd humorista lett. KAP most egy érdekes tesztből megtudta, hogy milyen szakma illene hozzá, amiben még el is tudná magát képzelni.

Kovács András Péter régóta tudja magáról, hogy kissé introvertált személyiség, szeret elmélyülni a részletekben és főleg szereti, ha magára csukhatja az ajtót. Hogy saját jellemrajzát tökéletesen határozta meg az kiderült abból, hogy kitöltötte a „Milyen informatikai szakma illene hozzád?” tesztet az itmap.hu oldalán. 

Kreatív megoldások, magányosan

„Nagyon érdekes volt az eredmény, mert teljesen azt kaptam, ami én vagyok. Alapvetően egy introvertált, szöszmötölős, alapos, de kreatív ember vagyok, akihez semmiféle vezetői szerep nem illik. A teszt is ezt erősítette meg, hogy akkor vagyok önmagam, ha higgadtan, magányosan végezhetem a feladatom. Ezek szerint egyébként jó grafikus vagy rendszertervező lennék.” – mesélte a teszt eredményéről a humorista.
András tudja, hogy jelenlegi foglalkozása látszólag ennek éppen ellentmond. „A humoristákra az a jellemző, hogy harsányak, pörgősek, de esetemben ez csak a színpadon, előadás közben van így. Ami ezen túl zajlik, az sokkal inkább az elmélyülésről szól.”


Már tizenévesen a jogi pályát ajánlották neki

Gyerekkorában még színész szeretett volna lenne, kicsivel később aztán a papság-szerzetesség is megfordult a fejében, pont az elmélyülős énje miatt. Nagybátyja viszont korán felismerte, hogy nem mindennapi „beszélőkéje” van, ezért a jogi pályát ajánlotta neki.
„Tetszett a jog. Szigorú szabályok, pontos szabálykövetés, ez nekem valónak tűnt. El is végeztem, de nagyon hamar kiderült, hogy gyakorlati jogászként nem tudok helyt állni, mert nem vagyok hozzá elég száraz és lelketlen. Szerencsére a családom támogatott minden döntésemben, ők néha már követni sem tudták az ambícióimat.” – tette hozzá mosolyogva Kovács András Péter, aki azt is elárulta, hogy közel érzi magához az IT-s szakmákat.

„Hadd csukjam magamra az ajtót!”

„Olyan ember vagyok, aki kerüli a döntésekkel járó felelősséget, nem tudom elviselni azt sem, ha mások irányítanak, azt szeretem, ha békén hagynak, és tudom csinálni a dolgom. Ha valamilyen oknál fogva abba kéne hagynom a humorista pályát, szívesen dolgoznék valóban grafikusként. Nagyon sokat vágok, napokat tudok gubbasztani a gép előtt, és megvan a flow élmény, élvezem. Bár szerintem nem lenne szépérzékem és hiányzik a vizuális kreativitásom is, de tudnék dolgozni grafikusként, csak az a lényeg, hogy magamra tudjam csukni az ajtót.”

Hiánypótló weboldal az IT-s szakmákhoz

Bár a legtöbben úgy vélik, hogy az IT-s világban csak programozók dolgoznak, ez téves elképzelés. Sok másféle izgalmas pozíció is várja az érdeklődőket, köztük olyanok is, amelyek a kódolás ismerete helyett inkább kreativitást vagy szervezőkészséget igényelnek. Több mint 80 informatikai szakmát mutat be és tesztekkel is segít eligazodni közöttük az itmap.hu nevű frissen indult IT orientációs portál, ahol Kovács András Péter is felmérhette, milyen IT-s szakma illik hozzá a leginkább a képességei alapján. A teszt egy regisztrációt követően minden érdeklődő számára elérhető.


 

Zacher Gábor végigdolgozta az elmúlt másfél évet a Hatvani Kórház főorvosaként és mentőorvosként is.

Pár hete az Index is megírta, hogy újabb szavazást hirdetett meg a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Először készült egy olyan biológiailag kompatibilis, mesterséges intelligencia alapú platform, mely a szervezetbe ültetve valós időben érzékeli a kóros elváltozásra utaló jeleket. Az eszköz működése az emberi agyat idézi.

A gólyatáborok biztonságossá tételéért javaslatcsomagot állított össze a felsőoktatási intézményeknek az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), ebben alapszabályként szerepel, hogy a résztvevőknek és a szervezőknek igazolniuk kell a védettségüket, írja az MTI.

A magyar Costa Coffee kávézóláncot nagyon rosszul érintette a járvány, rengeteg cég átállt home office-ra, ezért jóval kevesebben mentek kávézóba.

A Budapest rovat további hírei

Egyre gyakrabban korlátozzák az ellenzéket – vagy amit annak képzelnek – az internet leállításával a demokráciahiányos országokban, akár gazdasági károk árán is. Ellenszer nemigen van.
A héten a NAV frissítette az ezzel kapcsolatos információs füzetét.
Úgy gondoljuk, hogy azoknak az ételízesítőknek van helye a konyhában, amelyek magas zöldségtartalmúak, kellemes fűszerezésűek és nem tartalmaznak ízfokozókat. 17 országosan megvásárolható...
Néhány héten belül teljesen új arculattal, foodpanda néven működik tovább a NetPincér.
Már csaknem 140 ezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-t .
Az Egészségipari Támogatási Program keretében a koronavírus elleni gyógyszerek gyártására új kapacitásokat épített a Pannonpharma Kft. 1,6 milliárd forintból Pécsváradon - közölte Varga Mihály...
1991-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Magyarország ikonikus borfesztiválja a Vörösmarty téren, az akkor még csak néhány száz kíváncsiskodó fővárosi előtt.
A Normális világ egy jellegzetes spanyol fekete humorral, road movie és kalandfilm elemekkel átitatott emberközeli történetet mutat be.
Egy esetleges, a gazdasági realitásoktól elszakadó, kényszerített béremelés (a minimális bértételek tekintetében) a gazdasági egyensúlyi helyzet felbomlásához, a növekedési pálya megtöréséhez és a...

A címlapról

Történelmi rekordárszintre emelkedett a benzin literenkénti átlagára...
A rendőrség segédmotor-kerékpárként kezeli az elektromos rollereket,...
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI)...
Mozgással a mellékhatások nélküli gyógyulásért
Az a cél, hogy Magyarországon minden bajba jutott állampolgár,...
Nemcsak az oktatási-nevelési intézményeket, hanem az igazgatókat,...

Könyvajánló

Az új kötet a szerző 2018 és 2020 között született verseiből és fotóiból állt össze.
A legitim német geopolitika megismerése korunk szellemi életének nagy kihívása.
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.
Közismert, hogy Karácsony Gergely korábban bejelentette: nem akar miniszterelnök-jelölt lenni.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech